Do Mladé Boleslavi míří největší putovní street food festival v Česku

 Do Mladé Boleslavi míří největší putovní street food festival v Česku

Foto: Burger Street Festival

BURGER STREET FESTIVAL v Bondy centru:

Patnáct „burgermakerů“, několik tun hovězího masa a hektolitry piva a limonády. Do nákupního centra Bondy se na poslední prázdninový víkend nastěhuje největší česká putovní akce pro milovníky jídla – Burger Street Festival.

Burger Street Festival se bude konat od 28. do 29. srpna, pro návštěvníky bude otevřeno oba dny od 10 do 20 hodin. Na akci se neplatí vstupné, zdarma je i doprovodný program.

Na mladoboleslavském Burger Street Festivalu se představí patnáct burgermakerů. Až z Brna přivezou své burgery třeba bistro Patyzón, nebo vyhlášený restaurant U Dřeváka, chybět nebude ani stálice všech Burger Festivalů – síť Amici se svým bestsellerem Red Slice Burger, který u návštěvníků boduje pravidelně díky netradiční ingredienci – plátku z dehydrované rajčatové omáčky.

Foto: Burger Street Festival

Kromě tradičních masových burgerů si budou moci lidé vychutnat i vegetariánské verze, celiaci pak ocení i bezlepkovou variantu housek, kterou bude nabízet hned několik prodejců. A ti, kteří původně americké pochoutce neholdují, si mohou vybrat s řady dalších stánků s jinými pokrmy – od moravských hranolek až po sladké speciality třeba od oblíbené Palačinkárny.

„K burgeru samozřejmě patří dobré pivo, v našem případě pak to nejproslulejší – návštěvníci si vychutnají tradiční ležák Pilsner Urquell. Pro ty, kteří se chtějí alkoholu vyhnout, máme nachystané exotické limonády,“ zve organizátor Burger Street Festivalu Bedřich Snášel.

Na své si přijdou i milovníci extrémní kuchyně – třeba u stánku Worm Up ochutnají smažené červy.

Kdo dělá nejlepší burgery? Rozhodnou návštěvníci

Všichni burgermakeři, kteří na Burger Street Festival jezdí, mají jednu metu: získat na kterékoliv ze zastávek festivalu cenu za návštěvnický burger. Žádný burgermaker si proto nedovolí přijet na festival s průměrným burgerem. Všichni se ze sebe snaží dostat to nejlepší,“ vysvětluje Snášel.

Princip soutěže je jednoduchý – ke každému burgeru dostane návštěvník lístek, kterým může svému favoritovi dát hlas. „Se všemi burgermakery jsme domluvení na určité standardní velikosti porce. Chceme, aby lidé mohli ochutnat co nejvíc burgerů a ne aby se přejedli hned na první zastávce,“ popisuje Snášel.

Foto: Burger Street Festival

Food festival s respektem ke zdraví

Burger Street Festival letos musel kvůli jarní karanténě výrazně přeskládat svoje putování po Česku, první akce se konala v jeho domácím Brně až v červnu.

Největší nároky na hygienu organizátoři kladou na samotné burgermakery, kteří připravují jídlo pro návštěvníky. Ti jsou povinni dezinfikovat co nejčastěji svůj pracovní prostor i jeho okolí a samozřejmě pracují v hygienických rukavicích.

Návštěvníci nijak zásadně omezeni nejsou, pro jejich komfort samozřejmě budeme mít připravené desinfekční prostředky a budeme se maximálně soustředit na úklid. A samozřejmě musíme dodržet pravidla stanovující maximální počet návštěvníků akce,“ upřesnil Snášel.

O Burger Street Festivalu:

Největší putovní food festival v zemi navštívilo za loňský rok 345 tisíc lidí, kteří snědli desítky tun hovězího masa, vypili 280 tisíc piv a 228 tisíc nealkoholických nápojů. Na každém festivalu se představí 15 – 30 prodejců, kteří kromě burgerů nabízejí i jiné streetfoodové pokrmy, sladkosti a nápoje.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Share This