Restaurace ASIE v Mladé Boleslavi (II) – hosté

 Restaurace ASIE v Mladé Boleslavi (II) – hosté

RESTAURACE ASIE – druhé pokračování – HOSTÉ

Volně navazujeme na dříve uvedený článek o čínské restauraci ASIE v Mladé Boleslavi a pak článek následující, které si můžete přečíst zde:
RESTAURACE ASIE V MLADÉ BOLESLAVI (I) 
RESTAURACE ASIE V MLADÉ BOLESLAVI (III) – RECEPTY

Příběhy hostů

Restauraci navštívilo nepřeberné množství méně, či více slavných lidí.
Není v našich technických možnostech vše zveřejnit, ale na konci článku je alespoň částečná fotogalerie.
Ze zahraničních hostů sem zavítal například pan Clay Regazzoni – slavný automobilový závodník tehdejší doby.

Restaurace ASIE - Clay Regazzoni
Clay Regazzoni

https://cs.wikipedia.org/wiki/Clay_Regazzoni
Pan Mazánek popisuje příběh s paní Helenou Růžičkovou: “Zrovna jsem byl náhodou na place a přišla paní Helenka se synem, sedla si na první okno a měla problém se vejít do křesílka (a potom se samozřejmě z něho dostat). S paní Růžičkovou jsme se jsme se oslovovali: paní Helenko a pane Ivánku. Říkala, ale podívej se na mně potřebuju něco takovýho dietního, poté co spořádali se synem předkrm i hlavní chod. Řekl jsem jí, že máme nové poháry a ona na to, tak dejte sem hned dva.”

Z památníku RESTAURACE ASIE v Mladé Boleslavi

Z památníku RESTAURACE ASIE v Mladé Boleslavi
Michal Tučný

Chutě hostů

Zeptal jsem se, zda se měnily nějak chutě hostů v průběhu času?
Pan Mazánek odpověděl, že vesměs základem bylo vždy Šuej-ču-žou (švej), Kung pao, Maso dvou barev a Vepřový jazyk po pekingsku.
Potom bývaly období kdy zase bylo v kurzu Chap-suey (čapsvej) a  Šuang si (štěstí).

Hrob kuchaře – Tisíc nití

Co vlastně je hrob kuchařů, ptám se?  Oba pánové (pan Mazánek a pan Voda) se začínají smát.
Když chtěl číšník, pan Voda, trochu popíchnout kuchaře, tak začal doporučovat hostům ANANAS V KARAMELU – v překladu TISÍC NITÍ.
Pro kuchaře to znamená udělat na pánvi karamel , odsmažit ananas těstíčku, což je pro kuchaře příšerné zdržení.
Tisíc nití, protože pak ananas vytahovaný z karamelu vytváří spoustu nití.

Poklady v deníčku

V deníčku pana Mazánka se nacházejí opravdové skvosty, fotky a poděkování spokojených slavných hostů.
Bohužel je to jen slabý vzorek, který můžeme uveřejnit, více se nevejde:
[vc_row][vc_column][mp_carousel_1 carousel_images=”22635,22634,22633,22632,22631,22630,22629,22628,22626,22625,22624,22623,22622,22619,22618,22617,22584,22583,22582,22581,22580,22579,22578,22577″]

1 Komentář

  • Dobrý den,
    ještě v zimě jsme se s dětmi dohodl, že navštívíme restauraci ASIE, protože jsem jim chtěl ukázat na jakou “čínu” jsme byli zvyklí my a že to, co kolikrát je v nabídce různých fast foodů jako čína, nemá s čínskou kuchyní leckdy nic společného. Doufal jsem, že se zde nic nezměnilo, protože naposledy jsem tuto restauraci navštívil před 35 lety s rodiči, v den oslavy mé maturity.
    Bohužel, COVID nám trochu zamíchal s plány, ale hned první víkend po uvolnění, jsme restauraci navštívili. A byl jsem mile překvapen, že až na personál (samozřejmě) to tam bylo stejné, jako v roce 1985. Dal jsem si své oblíbené maso dvou barev, zelný salát s houbami a jazyk v pekingské omáčce. Hlavní jídlo a salát byli vynikající. Co mne ale zklamalo a překvapilo byl vepřový jazyk. Maso bylo Ok, ale omáčka vůbec nebyla tak “hladká” jako jsem pamatoval. Byla hrudková a měla silnou příchuť po “pendreku”. Ne že by se to nedalo níst, ale prostě to nebylo ono. JAké bylo mé překvapení, když jsem ochutnal od dcery, která si dala kuře se sladkokyselou omáčkou. Ta omáčka byla přesně ta, kterou jsem si s jazykem pamatoval. Příště si musím dát pouze jazyk bez omáčky a požádat o tuto sladkokyselou. A bude to zase dokonalé. Ivan

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This