Red Snapper / Chňapal červený
Mladá Boleslav GASTRO – ASIA MB TRIP – CHŇAPAL ČERVENÝ
Vzhledem k stále větší oblíbenosti ASIJSKÉ KUCHYNĚ, jsem pro Vás připravil tzv. ASIA MB TRIP, což znamená takovou gastronomickou cestu po asijských jídlech, které můžete ochutnat v našem městě.
Chňapal červený smažený celý do křupava se sladkokyselou omáčkou
Tento recept pro nás připravil pan Nguyen Anh Vu z restaurace NEM NEM na Ptácké ulici v Mladé Boleslavi.
Suroviny:
- 1 červený chňapal caa.700g
- 2 chilii, 1 červená paprika
- 2 polév.lžice rybí omáčky
- 1 česnek, červená cibule, 5 polev.lžicí cukru , 3 lžice škrobu, 50g sušená dužnina Tamarindu
Příprava:
Rybu pořízneme nožem obě strany do tvaru mříže čtverce 2cm x 2cm pak osolíme, pokapeme citronovou šťávou necháme 20 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme oleje, Odleželý chňapal obalíme moukou a vložíme do oleje kůží dolů a smažíme, dokud maso do poloviny nezbělá.
V tomto okamžiku ryby otočíme a dosmažíme i z druhé strany. Hotový smažený chňapal odložíme talíře.
Omáčka sladkokyselá:
Do pánve vložíme rozmáčknutý stroužek česneku a nakrájenou cibuli ,chilli a papriku, půl minuty za stálého míchání orestujeme dáme tam 5 lžíc vody, 5 polévkových lžic cukru , 3 lžice škrobu, 50g sušená dužnina tamarindu, pak 2x lžíce rybí omáčky.
Rybu přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.
NEVÁHEJTE! Pište nám sem Vaše tipy na restaurace a hlavně pokrmy, či gastro – zážitky o kterých si myslíte, že stojí za zmínku.
Zveřejnil: Zdeněk Štěpánek / MLADABOLESLAV.CZ