Restaurace ASIE v Mladé Boleslavi – hosté

RESTAURACE ASIE – druhé pokračování – HOSTÉ
Volně navazujeme na dříve uvedený článek o historii čínské restaurace ASIE v Mladé Boleslavi…
RESTAURACE ASIE V MLADÉ BOLESLAVI – historie
Příběhy hostů
Restauraci navštívilo nepřeberné množství méně, či více slavných lidí. Není v našich technických možnostech vše zveřejnit, ale na konci článku je alespoň částečná fotogalerie.
Ze zahraničních hostů sem zavítal například pan Clay Regazzoni – slavný automobilový závodník tehdejší doby.

Helena Růžičková
Pan Mazánek popisuje příběh s paní Helenou Růžičkovou: “Zrovna jsem byl náhodou na place a přišla paní Helenka se synem, sedla si na první okno a měla problém se vejít do křesílka (a potom se samozřejmě z něho dostat). S paní Růžičkovou jsme se jsme se oslovovali: paní Helenko a pane Ivánku. Říkala, ale podívej se na mně potřebuju něco takovýho dietního, poté co spořádali se synem předkrm i hlavní chod. Řekl jsem jí, že máme nové poháry a ona na to, tak dejte sem hned dva.”


Chutě hostů
Zeptal jsem se, zda se měnily nějak chutě hostů v průběhu času?
Pan Mazánek odpověděl, že vesměs základem bylo vždy Šuej-ču-žou (švej), Kung pao, Maso dvou barev a Vepřový jazyk po pekingsku.
Potom bývalo období, kdy zase bylo v kurzu Chap-suey (čapsvej) a Šuang si (štěstí).

Hrob kuchaře – Tisíc nití
Co vlastně je hrob kuchařů, ptám se? Oba pánové (pan Mazánek a pan Voda) se začínají smát.
Když chtěl číšník, pan Voda, trochu popíchnout kuchaře, tak začal doporučovat hostům ANANAS V KARAMELU – v překladu TISÍC NITÍ.
Pro kuchaře to znamená udělat na pánvi karamel , odsmažit ananas těstíčku, což je pro kuchaře příšerné zdržení.
Tisíc nití, protože pak ananas vytahovaný z karamelu vytváří spoustu nití.

Poklady v deníčku
V deníčku pana Mazánka se nacházejí opravdové skvosty, fotky a poděkování spokojených slavných hostů.
Bohužel je to jen slabý vzorek, který můžeme uveřejnit, více se nevejde: