Ve Škoda Auto se otevírá největší kuchyně firemního stravování v ČR

 Ve Škoda Auto se otevírá největší kuchyně firemního stravování v ČR

V areálu mladoboleslavské automobilky Škoda Auto se otevírá zřejmě největší kuchyně firemního stravování v České republice. Využívat ji bude společnost Aramark, která ve Škoda Auto zajišťuje stravování pro zaměstnance. Novinářům to dnes řekl provozní ředitel společnosti Aramark Aleš Hertl. Výši investice, kterou financovala Škoda Auto, firma neuvedla. Každý den se zde bude připravovat zhruba 20.000 až 25.000 jídel, kuchyně má kapacitu až na asi 35.000 jídel.

V jedné směně bude možné navařit například 50.000 plněných bramborových knedlíků, 8000 karbanátků či 12.000 řízků. Díky svým výkonům je nová centrální kuchyně Škoda Auto srovnatelná například s největší kuchyní aerolinek v Melbourne, která nemá konkurenci na celé jižní polokouli,“ řekl Hertl.

Stravovací služby pro zaměstnance Škoda Auto poskytuje společnost Aramark od roku 2017. Chod v budově bude zajišťovat 93 kuchařů a 33 administrativních pracovníků. Provoz se sem přesune ze staré centrální kuchyně, která již nedostačovala. Celkově Aramark ve Škoda Auto zaměstnává přes 800 lidí.

Žebříčku nejoblíbenějších pokrmů vládne česká kuchyně

Žebříčku nejoblíbenějších pokrmů ve Škoda Auto zatím vládne česká kuchyně. Nejžádanějším jídlem je smažený vepřový řízek těsně následovaný řízkem holandským, připraveným z mletého masa se sýrem. Na třetím místě se drží pikantní hovězí guláš a až na čtvrtém hovězí svíčková.

Ve velké oblibě je také pizza, které se ročně sní 800.000 porcí. Každý den kuchaři zpracují přes 2000 kilogramů masa a připraví 5000 porcí polévky.

Pokrmy se zpracovávají metodou cook and chill

Pokrmy se zpracovávají takzvanou metodou cook and chill, tedy do 90 minut po uvaření se prudce zchladí a v chlazeném stavu se distribuují na určené restaurace, kde jsou již ve správné teplotě podávány zákazníkům.

Z centrální kuchyně Aramark obstarává závody v Mladé Boleslavi a v Kvasinách, závod ve Vrchlabí má vlastní kuchyni na místě. Celkem jde o 19 restaurací, 31 kiosků, 271 automatů a čtyři kavárny. Restaurace ve Škodě ročně vydají téměř 5,5 milionu jídel, pokladny na restauracích a kioscích zaznamenají 29 milionů transakcí.

Společnost Aramark byla založena v roce 1992 a se svými více než 120 restauracemi, kde denně připraví na 120.000 jídel, patří mezi největší poskytovatele stravovacích služeb v České republice. Zaměstnává více než 2500 zaměstnanců.

Zdroj: ČTK

3 Komentářů

  • Dobrý den, alespoň foto exteriéru by nebylo?
    Přeji vše dobré PaP.

    • Není na tom moc co vidět, je to nová, vysoká obrovská hala viditelná hned za sedmou bránou.

  • Dobrý den a nebudou potřebovat pom.síly?

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This